Zillion – dinsdag 24 januari – 16:00 en 20:15

Het is 1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang, wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert.
De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich van computerhandelaar tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. Hij paradeert met de mooiste vrouwen van België en smeedt een alliantie met Dennis Black Magic, de pornokoning die voor de pikante extra’s zorgt. Helaas duren mooie liedjes niet lang.
Als een volleerde dj mixt Robin Pront in ‘Zillion’ naadloos feestkomedie en psychologisch drama door elkaar.
Frank Verstraeten wordt uitstekend vertolkt door Jonas Vermeulen.
Dennis Black Magic wordt met veel schwung vertolkt door een zeer amusante, charmante en  sterk vermagerde, Matteo Simoni.
Zeer positief is, dat Vanessa, een personage dat zo makkelijk enkel een mooie trofee had kunnen zijn voor Verstraeten, genuanceerd wordt neergezet. Veel mannen, zelfs haar eigen vader, zien haar enkel voor haar schoonheid. Zij wordt hier echter de menselijkheid tegenover Verstraeten en co, zeker wanneer hij de zijne stilaan kwijtraakt.
Charlotte Timmers is fantastisch in de rol en maakt van Vanessa het kloppende hart van de film.
En onderschat vooral Barbara Sarafian, die de rol van de moeder van Frank speelt, niet!
Al meer dan tien jaar stond regisseur Robin Pront (D’Ardennen) te popelen om het verhaal van de Zillion, de grootste en meest legendarische discotheek die ons land ooit kende, te verfilmen. Begrijpelijk, want het verhaal van Frank Verstraeten en zijn bedenkelijke bende bevat werkelijk alles wat je als filmmaker kunt verlangen: misdaad, overmoed, verraad, seks… En dat allemaal tegen de achtergrond van de late jaren negentig.
‘Zillion’ is heel entertainend en tegelijk een Griekse tragedie over hoogmoed, liefde en verraad.

België / Nederland 2022
Regie:
Robin Pront
Cast:Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers en Matteo Simoni, Barbara Sarafian…
Genre:  drama
Duur:
2 uur 18 min.
Gesproken taal:
Nederlands

Trailer