Yesterday – woensdag 14 oktober – 16:00 en 20:15

Wat als niemand ooit al van ‘The Beatles’ had gehoord?
Jack Malik is een liedjesschrijver met een zieltogende carrière.
Vol goede moed sleept hij zichzelf van pub naar pub, immer vergezeld door ‘manager’/boezemvriendin Ellie. Als Jack voor de zoveelste keer voor twee man en een paardenkop staat te spelen, besluit hij dat het genoeg is geweest. Maar voor hij de gitaar goed en wel aan de wilgen hangt, gebeurt er iets wonderlijks.
Deze film is een onweerstaanbare combinatie van humor en romantiek. Het materiaal is bovendien in goede handen bij regisseur Danny Boyle, die de grootste Beatles-hits slim en respectvol door de film heen sprenkelt en een goed gevoel voor komische timing heeft.
Himesh Patel en Lily James zijn zo leuk samen dat je je bíjna kunt voorstellen dat zij inderdaad al jarenlang van hem houdt.
Himesh Patel is bovendien bijzonder innemend en een verdienstelijk zanger. Want zodra hij begint te zingen, word je er weer aan herinnerd hoe tijdloos en ongeëvenaard die liedjes eigenlijk zijn.
Het scenario is van de hand van Richard Curtis (Notting Hill, Love Actually), hofleverancier van een onweerstaanbare publieksvriendelijke combinatie van Britse humor en romantiek. Dat betekent: fijne dialogen, precies passend bij de vriendelijke personages die nét iets gevatter zijn dan gemiddeld, en nét iets onhandiger.
Beatles-grapjes die voor iedereen die ooit wel eens wat van die band heeft gehoord – leuk zijn.
En een zachtmoedig commentaar op de muziekindustrie en hun gladde marketingmethoden, met wat speldenprikjes naar de hedendaagse cultuur.
‘Yesterday’ drijft op een leuke gimmick, maar is bovenal een liefdevolle ode aan één van de beste popgroepen aller tijden.

Engeland (2019)
Regie: Danny Boyle
Acteurs: Himesh Patel, Lily James, Joel Fry, Ed Sheeran, Kate McKinnon, Alexander Arnold, …
Genre: muziekfilm, romantische komedie
Duur: 1 uur 56 min.

Trailer