Sorry, we missed you – dinsdag 20 oktober – 16:00 en 20:15

Ricky en Abby wonen met hun kinderen in Newcastle.
Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen.
Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen.
In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen.
Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.
Dan zijn er ook nog de twee kinderen, de 15-jarige, hevig puberende zoon en de 11-jarige dochter die lijdt onder de werkdruk van haar ouders.
Waar ’I, Daniel Blake’ een felle aanklacht was tegen de bureaucratische hel van de Britse uitkeringsinstanties, richt Ken Loach zijn pijlen dit keer op de flex-economie. In zijn vorige films viel er ook nog wel eens wat te lachen, maar ‘Sorry We Missed You’ is een compromisloos protest. Overtuigend en indringend. Toch zit er licht en lucht in ‘Sorry we missed you’.
Loach is realist genoeg om niet alleen de donkere kanten van het bestaan te laten zien. Mooi is de rit die Ricky maakt met dochter Lisa Jane. Samen bezorgen ze pakketjes. Idyllisch en ontroerend, de zorgen lijken even vergeten. Tot Ricky te horen krijgt dat het niet de bedoeling is dat hij iemand meeneemt op zijn ritten.
Aankleding en casting zijn zoals altijd uitstekend. Loach castte als vanouds niet-professionele acteurs, die door hun naturelle spel nog bijdragen aan de authenticiteit. Sociale film op zijn best.
Debbie Honeywood schittert als Abby, die haar gezin bij elkaar probeert te houden.
Loach laat niet veel ruimte voor optimisme in deze schrijnende maar uitstekende film, maar je hoopt heel erg dat dit gezin het gaat redden.

Verenigd Koninkrijk 2019
Regie: Ken Loach
Acteurs: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone
Genre: drama
Duur: 1 uur 41 min.

Trailer