Wonka – dinsdag 9 april – 16:00 en 20:15

Een jonge Willy Wonka heeft de hele wereld afgereisd, en is nu klaar om zich ergens te settelen en zijn zelfgemaakte chocolade aan de man te brengen. Makkelijker gezegd dan gedaan, al helemaal omdat het winkelcentrum waarin hij zijn eigen zaak wil openen wordt gerund door een kwaadaardig trio van chocolademakers.
Al snel bevindt Wonka zich als slaafje in een waskelder waar zijn droom misschien onmogelijk wordt.
De makers van Wonka hebben hun eigen verhaal bedacht. De geest van Roald Dahl zit er in, net als de vele knipogen naar de film uit 1971, maar functioneel toegepast. Het resultaat is een heerlijke, magische familiefilm.
Timothée Chalamet speelt hem op zijn eigen wijze. Hij toont een energieke en naïeve Willy Wonka die teveel vertrouwen heeft in de mensheid.
Het koppel hebberige hoteluitbaters (Tom Davis en een heerlijk doortrapte Olivia Colman) zijn slechteriken om van te snoepen, helemaal in de geest van Roald Dahl.
Hugh Grant is dan weer voortreffelijk als Oompa Loompa.
De wereld waarin ‘Wonka’ zich afspeelt, is heel mooi tot leven gebracht.
Voor het scenario tekenden regisseur Paul King en scenarist Simon Farnaby. Beiden waren – onder meer – betrokken bij de Paddington-films. Dat merk je aan de souplesse van de dialogen: elke zin klopt.
Ze gebruiken een deel van de liedjes uit ‘Willy Wonka & the Chocolate Factory’ en ook een aantal nieuwe liedjes.
‘Wonka’ is een heerlijke film is voor jong en oud, een avontuur met goede personages tegen de slechte zonder dat het eendimensionaal wordt en het is een feest voor de zintuigen.

Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, 2023
Regie: Paul King
Cast: Timothée Chalamet, Calah Lane, Hugh Grant, Olivia Coleman, Rowan Atkinson …
Genre: familiefilm, avontuur, komedie, fantasie, musical
Duur: 1 uur 56 min.
Gesproken taal:  Engels

Trailer