True mothers – woensdag 8 december – 16:00 en 20:15

Satoko en haar man Kiyokazu hebben een welvarend leven, maar het lukt hen niet om kinderen te krijgen. Na een vergeefse poging om zwanger te worden, en overtuigd door de toespraak van een adoptiebureau, besluiten Satoko en Kiyokazu om een ​​zoontje te adopteren. Zo worden ze de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een tienerrelatie.
Jaren later wordt het leven van het stel echter opgeschud door Hikari, die beweert Asato’s echte moeder te zijn.
Satoko en Kiyokazu hebben geen andere keus dan de confrontatie met Hikari aan te gaan, wat leidt tot een aantal buitengewone openbaringen.
Wat maakt een moeder, een moeder? En wat maakt een gezin, een gezin? Wordt het bepaald door bloedverwantschap, of door opvoeding? Door de band tussen ouders en kind? Of door iets heel anders?
‘True Mothers’, gebaseerd op de succesvolle roman van Mizuki Tsujimura, stelt deze vragen.
De film is geregisseerd door de Japanse filmmaker Naomi Kawase, bekend van titels als ‘The Mourning Forest’ (2007) en ‘Sweet Bean’ (2015). In veel opzichten is het een film waarin de regisseur reflecteert op haar eigen verleden. Kawase werd namelijk als jong kind geadopteerd door haar oudtante en oudoom, nadat haar ouders waren gescheiden en haar moeder niet meer voor haar kon zorgen.
Hoewel ‘True Mothers’ een dramafilm is, is de toon zeker niet somber.
In tegenstelling tot alle slagen van het lot die de karakters moeten ondergaan, verdwijnt hun moed om het leven onder ogen te zien nooit helemaal.
Het is een mooie en genuanceerde film, die het zeker verdient om gezien te worden.

Japan 2020
Regie:
Naomi Kawase
Acteurs: Aju Makita, Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Reo Sato,Miyoko Asada …
Genre: drama
Duur: 2 uur 20 min.

Trailer