The mole agent – dinsdag 21 december – 16:00 en 20:15

In een mix van spionagefilm en documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een verzorgingstehuis. De vriendelijke man wordt ingehuurd door een privédetective en mag aan de slag als ‘mol’.
De dochter van een van de bewoonsters vermoedt namelijk dat haar moeder niet goed behandeld wordt.
De grootste hindernis voor Sergio is de technologie, zoals de pencamera’s en smartphones waarmee hij moet rapporteren aan Romulo, de privédetective.
Regisseur Maite Alberdi kan de geheime missie van agent Nul-Nul Tachtig Plus allemaal vastleggen met de camera.
Ze zegt bezig te zijn met een film over de bewoners, en zou graag een nieuweling willen volgen. Wanneer Sergio binnenkomt, heeft ze dus vrij spel en kijkt niemand er raar van op dat de camera’s al zijn bewegingen op film vastleggen. Zodoende kun je genieten van al zijn pogingen om een zo goed mogelijke spion te zijn.
Een betere en sympathiekere hoofdpersoon had zij niet kunnen wensen. We krijgen ook een vleugje mee van de eenzaamheid waaronder deze oudere Chilenen gebukt gaan, en proeven uitgebreid van het gewone dagelijkse leven in een verzorgingstehuis.
De documentaire begint als een humoristisch verhaal, maar groeit uit tot een sympathiek portret van ouderdom met een stevige aanklacht er in vervat.
Zelden zijn documentaires zo moeiteloos grappig, en hebben ze nog wat belangrijks te melden ook.
Sergio mag dan niet zo goed zijn in het infiltreren van een ouderentehuis, hij dringt wel onze harten binnen.

Chili, Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Spanje 2020
Regie:
Maite Alberdi
Acteurs: Sergio Chamy, Romulo Aitken
Genre: documentaire
Duur: 1 uur 27 min.

Trailer