The Biggest Little Farm – dinsdag 29 oktober

‘The Biggest Little Farm’ is een uiterst inspirerende en ontroerende documentaire over het waarmaken van de droom om een duurzame boerderij te runnen.
Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly, banketbakster en foodblogster, nemen een drastische beslissing. Omdat de hond die zij adopteerden de hele dag blaft en zij hierdoor uit hun appartement gezet worden, kopen ze de afgelegen Apricot Lane Farm.
De boerderij ligt midden in een gebied van monocultuur en is een kale, dorre plek. Ze willen er, in eenheid met de natuur, een bloeiende boerderij van maken, volledig gebaseerd op het principe van permacultuur.
Hiervoor schakelen ze de hulp in van een specialist ter zake, die hen stuurt in het aanleggen van een fruitgaard met meer dan 70 soorten fruitbomen, 200 oogstgewassen en verschillende kuddes dieren.
Hoe meer er begint te groeien, hoe meer er geroofd wordt door vogels, coyotes, mollen en slakken.
Maar na 7 jaar heeft de natuur zich hersteld en is alles weer in evenwicht.
John brengt de persoonlijke struggle van hem en zijn vrouw zelf in beeld en laat je deelgenoot zijn van hun dromen, maar ook van hun vertwijfeling.
Met zijn ervaring in natuurdocumentaires weet John alles prachtig af te beelden. Met enorm veel detail observeert John met zijn camera de ongelofelijke pracht van de natuur in zijn eigen achtertuin.
Een inspirerende, bijzonder toegankelijke documentaire die de klimaatproblematiek vanuit een positieve, energieke kant belicht.
Verkozen tot vijfde beste film op het Mooovfilmfestival.
Vanaf leeftijd 11 jaar.

Verenigde Staten 2018
Regie: John Chester
Genre: documentaire
Duur: 91 min.