The best of Dorien B – dinsdag 22 september – 16:00 en 20:15

Dorien heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante en succesvolle man, twee schattige kinderen en een goed draaiende dierenartsenpraktijk. Maar wanneer ze haar moeder betrapt op jarenlang overspel, haar man te close blijkt te zijn met een collega en ze bovendien een knobbeltje in haar borst ontdekt, dreigt ze de pedalen te verliezen.
Hoog tijd om alles op een rijtje te zetten. Heeft ze wel de juiste keuzes gemaakt? Is dit het leven waar ze van gedroomd had?
‘The Best of Dorien B’ is een film over een vrouw die zichzelf tussen alle chaos door herontdekt.
Deze tragikomedie ontstond in het hoofd van regisseur Anke Blondé toen ze zelf als dertiger ondervond dat er veel van haar verwacht werd en er zich een soort van identiteitscrisis opdrong.
Anke Blondé, die ervaring opdeed als castingdirector, verrast aangenaam met de keuze voor Kim Snauwaert – onbekend maar erg naturel – zij verbeeldt schitterend de uitgebluste moeder die wordt overvallen door het grootse is-dit-allesgevoel.
Jelle De Beule speelt de echtgenoot en dit gaat hem  goed af. De humor ontstaat vanuit de nuchtere dialogen en de geweldige situationele toevalligheden.
Er zitten ook slimme, bizarre details in het verhaal, die de absurditeit van het dagelijkse leven in de verf zetten.
Samen met de slimme muziekkeuzes krijgen we een Vlaamse film die grappig en romantisch is.
The Galway Film Fleadh is het filmfestival van Ierland dat sinds 1989 een deel uit maakt van the Galway Arts Festival. Het kleine maar coole filmfestival in Europa is aan zijn 31ste editie toe en loopt van 9 tot en met 14 juli 2019. ‘The Best of Dorien B.’ won er de prijs voor Beste Internationale Film.
Anke Blondé debuteert sterk met het grappige, verfrissende en herkenbare ‘The Best of Dorien B’.

België 2019
Regie: Anke Blondé
Acteurs: Kim Snauwaert, Jelle De Beule, Katelijne Verbeke, Dirk Van Dijck, Robrecht Vanden Thoren, Wine Dierickx, Isabelle van Hecke…
Genre: tragikomedie
Duur: 1 uur 47 min.

Trailer