Onze natuur, de film – dinsdag 3 januari – 16:00, 18:00 !!! en 20:15

België 2022
Regie:
Maria Lise Van Lente, Dick Harrewijn, Pim Niesten
Genre: documentaire
Duur: 1 uur 20 min.
Stem: Matteo Simoni
Gesproken taal: Nederlands, Frans

 

Met ‘Onze Natuur, De Film’ gaan we op ontdekking door de natuur van ons Belgenlandje.
De filmmakers van Hotel Hungaria nemen ons in adembenemend detail mee naar de mooiste hoekjes van het land. Samen met hen ontmoeten we verschillende fascinerende diersoorten. De beelden zijn van hoge kwaliteit en met veel gevoel en geduld gefilmd. Door de intimiteit voelen we ons al snel een deel van de verschillende dierenfamilies.
In de loop van de film gaan we op zoek naar dieren in de Ardennen, de Hoge Venen en de Kust, alsook op onverwachte bestemmingen zoals een spoorwegbedding en treinstations.
Het lijkt alsof de mensen van Hotel Hungaria met honderden camera’s op baan zijn geweest de laatste jaren. Ze hebben met de hulp van Natuur en Bos en Natuurpunt alle beste plekken opgezocht.
Het detail waarmee het ontpoppend vliegend hert de film begint is meeslepend en ontzagwekkend.
We leren bij dat we hier in België de grootste uil hebben met de oehoe en het snelste dier in de wereld wanneer de slechtvalk in duikvlucht aan 350 kilometer per uur een duif te grazen neemt.
Op leuke en interessante wijze neemt verteller Matteo Simoni ons mee langs de vier seizoenen. Met een mop en een kwinkslag brengt hij leerrijke weetjes aan.
Het is ook de opzwepende muziek van Dirk Brossé, gespeeld door het Brussels Philharmonic Orchestra, die ons meevoert.
Het is nog kerstvakantie, dus kinderen zijn ook welkom!

Trailer