House of Hummingbird – dinsdag 11 januari – 16:00 en 20:15

‘House of Hummingbird’ is het veelbekroonde debuut van de 38-jarige regisseur en scenarist Bora Kim, die het verhaal van Eun-hee losjes op haar eigen tienerjaren baseerde.
Ze schetst een sterk tijdsbeeld van 1994, waarin het Zuid-Koreaanse voetbalelftal zich opmaakt voor het WK in de Verenigde Staten, de Noord-Koreaanse leider Kim Il-sung overlijdt en de Seongsu-brug over de Han in Seoul instort.
De veertienjarige Eunhee staat onder grote druk van haar familie en school. Eunhee heeft een zus die constant met jongens in de weer is en om die reden steeds in conflict raakt met haar ouders. Haar broer is de grote hoop van de familie en hard aan het studeren voor een betere toekomst, maar hij kan het niet nalaten om Eunhee te slaan.
Haar vader en moeder zijn altijd moe van het harde werken en zijn geestelijk afwezig.
Het veertienjarige meisje lijkt dan ook wanhopig op zoek naar een vorm van liefde, die ze bij haar familie en op school niet kan vinden.
Bij het instituut waar ze Chinese lessen volgt, ontmoet ze echter een bijzondere wereldse vrouw, naar wie ze opkijkt en hevig van onder de indruk is.
Sterk is vooral Bora Kims zorgvuldige, onsentimentele stijl, vol lang aangehouden shots, waarmee ze haar personages met liefdevolle aandacht bekijkt.
Drama’s zoals deze voltrekken zich vaak in grijstinten, maar hier is gekozen voor een kleurrijke esthetiek.
Bora Kim maakt met haar debuutfilm misschien wel een van de mooiste coming-of-agefilms van de afgelopen tijd.

Zuid-Korea 2018
Regie:
Bora Kim
Acteurs: Ji-Hu Park,In-gi Jeong Sae-byeok Kim, Seung-Yun Lee …|
Genre: psychologisch drama
Duur:
2 uur 18 min.

Trailer