El amor menos pensado – dinsdag 26 november

Regisseur Juan Vera’s debuutfilm levert een reflectieve ontleding van volwassen liefde, kundig verpakt als een romantische komedie voor de culturele fijnproever.
Marcos en Ana zijn 25 jaar getrouwd. Wanneer hun zoon in Spanje gaat studeren, vallen ze ten prooi aan een nogal heftig geval van legenestsyndroom. Een smeulende identiteitscrisis teistert het koppel en hoewel ze elkaar nog graag zien, beslissen ze dat ze niet meer verliefd zijn.
Ze gaan uit elkaar. Eerst genieten ze met volle teugen van hun herwonnen vrijheid, ze vinden nieuwe impulsen en gaan nieuwe relaties aan die ze zoeken via Tinder, Facebook en Instagram. Maar al gauw komt er ook wat twijfel bovendrijven en prangende levensvragen steken de kop op. Als Ana na een aantal jaren hun mooi appartement waarin zij is blijven wonen, wil verkopen, begint Marcos toch wat tegen te stribbelen.
De film gaat over grote thema’s als samenleven, verlatingsangst, liefde, ontrouw en vriendschap.
Als topacteurs Ricardo Darín en Mercedes Morán samenspelen, dan vliegen de vonken van het witte doek. Ze acteren levensecht en slagen erin om de emoties meer dan geloofwaardig neer te zetten.
Een resem secundaire personages zorgt voor de komische noot.
‘El amor menos pensado’ is een elegante, romantische komedie – een genre waar de Argentijnen zo goed in zijn – met vele spitse dialogen en goed gedoseerde, fijne humor.
Het is onmogelijk niet geraakt te worden door ‘El Amor Menos Pensado’.

Argentinië 2018
Regie: Juan Vera
Acteurs: Ricardo Darín, Mercedes Morán, Claudia Fontán…
Genre: Komedie / Romantiek
Duur: 2 uur 16 min.