Dealer – dinsdag 1 februari – 16:00 en 20:15

 

Johnny is een straatboefje van veertien. Hij slaapt in een home, maar leeft en werkt op straat.
Deze jongen, die opgroeit zonder vader en ook niet altijd op zijn moeder kan rekenen, snakt naar geborgenheid.
Wanneer hij bevriend geraakt met steracteur Antony Ophoff, lijkt hij een reddingsboei beet te hebben. Hij vindt in de drugsverslaafde Anthony de vaderfiguur die hij nooit heeft gehad. Of trekt Antony hem alleen maar dieper in de miserie? Het verhaal schippert tussen hoop en wanhoop. Jeroen Perceval laat zijn acteurs schitteren: Ben Segers en Bart Hollanders tonen zich allebei van hun grimmigste kant met toch een soort kwetsbaarheid. En zij kunnen beiden veel meer dan komedie.
De jonge acteur Sverre Rous slaagt er zeker in, om je mee in zijn verhaal te nemen.
Veerle Baetens als de moeder van Johnny stelt, zoals steeds, niet teleur, maar haar rol in het verhaal blijft beperkt.
Maar ‘Dealer’ is vooral de film van Jeroen Perceval. Zijn talent blijkt niet alleen vóór, maar ook achter de camera te zitten.
Hij maakt uitstekend gebruik van kleuren en dankzij een goede belichting brengt hij de talrijke nachtclubs en andere donkere krochten die Antwerpen rijk is, tot leven.
Het op zijn eigen jeugd gebaseerde scenario, zit vol met erg natuurlijke dialogen.
Jeroen Perceval verplicht je om na te denken over de kwetsbaarheid van kinderen, en de verantwoordelijkheid die we allemaal dragen om een wereld te bouwen waarin zij kunnen floreren. Want wanneer grote mensen zich als kinderen gedragen, zullen kinderen nooit groot worden. ’Dealer’ is een rauw en ontroerend straatdrama.

België 2021
Regie:
Jeroen Perceval
Acteurs: Ben Segers, Bart Hollanders, Veerle Baetens, Sverre Rous, Jennifer Heylen, Hannah Macpherson, Abilagil Abraham, Ayman Sitiane, Muzafer Ipekci, Ilias Yaghmouri, Poal Caïro,…
Genre: drama
Duur: 1 uur 44 min.

Trailer