Chuskit – dinsdag 2 november – 16:00 en 20:15

Chuskit is een vrolijk meisje dat bijna naar de lagere school mag.
Daar heeft ze, samen met haar vriendinnen, heel veel zin in.
Maar wanneer ze tijdens een wandeltocht in een kuil valt, raakt ze verlamd. Vanaf dat moment ziet het leven van Chuskit er helemaal anders uit.
Ze blijft hele dagen op haar kamer, waar opa haar gezelschap houdt. Buitenspelen kan niet meer en naar school gaan ook niet, want het pad naar school ligt vol rotsen.
Chuskit wordt er heel ongelukkig van. Haar opa vindt dat zij niet moet zeuren en dat ze zich bij haar lot moet neerleggen.
Maar opgeven staat niet in het woordenboek van Chuskit!

De film speelt zich af in de Himalaya, in het noorden van India en geeft je een kijkje in het leven en de gewoontes van de bergbewoners in dit schitterende gebied.

De film is gebaseerd op het verhaal van Sonam Spalzes. Net zoals Chuskit woont ze in Ladakh, in de bergen. Ze werd geboren met een verlamming. Daarom kon ze niet naar school. Sociaal werkers die haar dorp in de bergen bezochten spraken met haar. Ze zei hoe graag ze naar school wilde. Wat er toen gebeurde ziet u in de film!

Priya Ramasubban, de regisseur, leerde het verhaal kennen via haar zus, die het meisje hielp om naar school te gaan.
Priya droomde er zelf al heel lang van om een film te maken. En toen heeft ze ‘Chuskit ‘ gemaakt.

De monniken in ‘Chuskit’  maken een tekening van zand. En daarna vegen ze die mooie tekening gewoon weer uit! Dat doen ze om de natuur na te bootsen. Want in de lente komen er mooie bloemen in de tuin, en in de herfst sterven die bloemen weer. En in de lente daarna komen de bloemen weer terug!

p.s.: Breng kinderen of kleinkinderen mee, want ook voor hen is het een verrijkende film. Het is herfstvakantie!

India 2018
Regie:
Priya Ramasubban
Acteurs:  Jigmet Dewa Lhamo, Sonam Angchok,  Morup Namgyal…
Genre: familiefilm, waargebeurd verhaal
Duur: 1 uur 29 min.

Trailer