A man called Otto – dinsdag 26 december – 16:00 en 20:15

Tom Hanks speelt Otto Anderson, een man van middelbare leeftijd die er elke ochtend op toeziet dat alles in zijn wijk er piekfijn bijligt en de buren en passanten zich aan de regels houden.
Otto is een weduwnaar, die na het overlijden van zijn vrouw Sonya besluit dat de rest van zijn medebewoners op deze aardbol niet goed genoeg is om voor in leven te blijven.
Maar op het moment dat hij zijn hoofd in de strop wil hangen, belt de nieuwe buurvrouw Marisol aan. Die is vastbesloten om door het harnas van Otto heen te prikken.
Door het uiterlijk en het charisma van Tom Hanks voél je als kijker gewoon dat hij in feite wel een goed hart heeft. Het is gewoon wachten op de ontdooiing, en in tussentijd leef je met Otto mee.
In 2015 verscheen de Zweedse verfilming van de eveneens Zweedse bestseller ‘Een Man Die Ove Heet’. Meestal is een Amerikaanse versie minder dan het origineel, maar in dit geval kan ik de film toch aanbevelen. Het is bewonderenswaardig hoe Hanks je na een paar minuten doet vergeten dat je naar een acteur met zo’n bekende kop zit te kijken.
Leuk detail is dat Truman, de redelijk onervaren zoon van Hanks, de jongere versie van zijn vader vertolkt.
‘A Man Called Otto’ is een vermakelijk, hartverwarmend en grappig verhaal over liefde, verlies en het leven en laat zien dat familie soms op de meest onverwachte plekken te vinden is.
Het is zeker een ‘feelgood’ film.

Zweden, Verenigde Staten 2022
Regie:
Marc Forster
Cast: Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller…
Genre:
tragikomedie
Duur: 2 uur 6 min.
Gesproken talen:
Engels en Spaans

Trailer