Where the Crawdads Sing – woensdag 14 december – 16:00 en 20:15

Toen de Amerikaanse schrijfster Delia Owens (Amerikaanse auteur en zoöloog) in 2018 haar roman ‘Where the Crawdads Sing’ op de wereld losliet, kon ze niet vermoeden dat er vier jaar later wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren van verkocht zouden zijn.
Ook Reese Witherspoon zag meteen het potentieel en stond in voor de productie van deze meeslepende en mysterieuze thriller.
Het hoofdpersonage Kya wordt vertolkt door Daisy Edgar-Jones, die je misschien kent van de topreeks ‘Normal People’.
Het verhaal gaat over Kya die als kind in de steek wordt gelaten en zichzelf moet zien te redden in het levensgevaarlijke moerasgebied van North Carolina. Door de geruchten over het ‘moerasmeisje’ die jarenlang rondgaan in Barkley Cove raakt de slimme en veerkrachtige Kya steeds verder geïsoleerd. Haar enige vriend is medemoerasbewoner Tate, die niet kan wachten om de grote buitenwereld te verkennen.
Alhoewel ‘Where the Crawdads Sing’ zich presenteert als een spannende thriller, is de enige echte hoofdrolspeler het moeras zelf. Het is een wonderbaarlijk ecosysteem met prachtige flora en fauna.
Kya is één met deze plek. Het is de enige wereld die zij kent.
De film is een ode aan de natuur.

Zelden vinden lezers van een boek de film ook goed. Hier enkele van hun commentaren:

Mooi, spannend en meeslepend!

Een gracieuze bewerking van de bestseller, een ode aan de natuur en de weerbaarheid in de Deep South. Daisy Edgar-Jones is adembenemend.

Ik had het boek gelezen en was dan ook benieuwd om de film te zien. Het verhaal is prachtig verfilmd, zeer mooie beelden.

Een goed verhaal. Zeker gaan kijken, wij waren onder de indruk.

Ik had het boek gelezen en mijn verwachtingen waren hooggespannen. Vergelijken is lastig omdat het boek heel beschrijvend is en in de film is dat natuurlijk beperkter. Ik vond de film echt de moeite, ook als je het boek niet hebt gelezen. Daisy Edgar-Jones is echt heel sterk als Kya en de film bevat veel lagen: romantiek, mysterie, moord en héél mooie landschappen. Een aanrader die je niet onberoerd laat.

Verenigde Staten 2022
Regie:. Olivia Newman
Cast:  Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson, David Strathairn en Michael Hyatt
Genre: drama, thriller,natuurfilm
Duur: 2 uur 5 min.
Gesproken taal: Engels

Trailer