Past lives – dinsdag 30 april – 20:15!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nora en Hae Sung, twee jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert.
Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet.
Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren.
Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.
‘Past Lives’ is het speelfilmdebuut van de New Yorkse Celine Song, die het scenario baseerde op eigen ervaringen. Ze onderzoekt de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. Het is een prachtig subtiel en teder liefdesverhaal geworden dat lovend werd ontvangen.
De drie hoofdrolspelers schitteren elk op hun manier. Wat een genot moet het zijn om te werken met zulke prachtige dialogen. Celine Song geeft hen de tijd om écht door te praten, en in die gesprekken ongeziene niveaus van betekenis, complexiteit en kwetsbaarheid te bereiken.
De kracht van ‘Past Lives’ zit hem in de kleine momenten, de ogen en subtiele bewegingen. Juist in alles wat niet wordt uitgesproken, is de film écht subliem.
‘Past Lives’ werd de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Verenigde Staten Zuid-Korea 2023
Regie:
Celine Song
Cast:
John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
Genre: romantisch drama
Duur:
1 uur 45 min.
Gesproken talen:
Koreaans, Engels, Mandarijn, Frans

Trailer