Je verrai toujours vos visages – dinsdag 6 februari – 16:00 en 20:15

‘Herstelrecht’ heet de procedure waarin daders van misdrijven met hun slachtoffers in gesprek gaan. De gedachte erachter is dat zij, door te horen wat ze hebben aangericht, ervan zullen worden weerhouden om in herhaling te vervallen. Voor de slachtoffers is het positieve gevolg dat zij enige genoegdoening voelen als de dader spijt betuigt.
Over een specifieke vorm van herstelrecht, dat daders geen strafvermindering oplevert, gaat ‘Je verrai toujours vos visages’ (Ik zal  jullie gezichten altijd zien).De film brengt drie slachtoffers van misdrijven en drie daders samen in een ruimte. Onder begeleiding van hulpverleners Paul en Judith praten ze over hun ervaringen.
De daders zijn niet schuldig aan misdrijven tegen deze slachtoffers, maar aan soortgelijke misdaden. Daders en slachtoffers hebben niet eerder met elkaar te maken gehad. Dat neemt niet weg dat de confrontatie heftig is.
Adèle Exarchopoulos is geweldig als misbruikslachtoffer.
Naast haar maakt het hele ensemble, met voortreffelijke acteurs als Leïla Bekhti, Élodie Bouchez, Jean-Pierre Darroussin en Miou-Miou, indruk. Deze laatste is niet alleen een gevierde vedette van de Franse cinema, maar ook Jeanne Herrys eigen moeder.
De film was een hit in Frankrijk.
Deze hoopgevende film snijdt een belangrijk sociaal thema aan. Hij laat zien hoe we als mensen samen de wereld een stukje beter kunnen maken.

Frankrijk 2023
Regie:
Jeanne Herry
Cast: Adèle Exarchopoulos, Gilles Lellouche, Leïla Bekhti, Miou-miou
Genre:
drama
Duur: 1 uur 59 min.
Gesproken taal: Frans

Trailer