Holly – dinsdag 26 maart – 16:00 en 20:15

Holly leeft een rustig en onopvallend leven. Bart, een jongen met autisme, is haar enige vriend en met haar moeder en zus heeft ze een moeizame band. De vader van Holly komt niet in het verhaal voor.
Op school wordt ze gepest en staat ze bekend als ‘Trolly’ en ‘Heks’. Maar wanneer ze op een ochtend overstuur de school belt, staat ze plots in de spotlights. Holly vertelt haar leerkracht dat ze die dag afwezig zal zijn omdat ze een vreselijk voorgevoel heeft. En wat blijkt, ze heeft gelijk. Anna, een begeleidster op school, moedigt Holly aan om te aanvaarden dat je iets hebt dat anderen niet hebben.
Maar al snel wordt duidelijk dat Holly’s gave een vergiftigd geschenk kan zijn.
Met ‘Holly’ bewijst Fien Troch nogmaals haar talent. Ook haar vijfde film is de perfecte combinatie van melancholie, gevoel en humor.
Daarnaast spotte Troch beginnende talenten Cathalina Geeraerts (Holly) en Felix Heremans (Bart).
Felix Heremans, die Bart met autisme speelt, kampt in het dagelijks leven ook met deze kwetsbaarheid. Hij kreeg heel veel steun en inspraak en speelde de rol vlekkeloos.
Samen met haar echtgenoot Nico Leunen, de monteur achter de meeste van haar films, weet Fien Troch de emoties in Holly heel mooi naar voor te brengen.
Ze zoekt de juiste balans tussen magie en realisme.
Het is geen mainstreamfilm waarin goed en kwaad duidelijk tegenover elkaar staan. De kijker moet het verhaal zelf interpreteren en zijn eigen mening bij de personages vormen.
Met ‘Holly’ wil ze de aandacht vestigen op de hoge druk en verwachtingen die jongeren ervaren en opgelegd krijgen.

België 2023
Regie:
Fien Troch
Cast: Cathalina Geeraerts, Felix Heremans, Greet Verstraete, Els Deceukelier…
Genre: drama
Duur:
1 uur 42 min.
Gesproken talen:
Nederlands

Trailer