Elvis – dinsdag 8 november- 20:15

De naam van de in Breda geboren Dries van Kuijk zal niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen.
De naar de Verenigde Staten uitgeweken Brabander schopte het echter tot de manager van zijn grootste ontdekking, Elvis Presley. De naam Colonel Parker verzon hij zelf.
Als Parker hoort van de lokale beroemdheid Elvis Presley is zijn interesse gewekt. Na een kennismaking belooft Parker Elvis groter te maken dan de staat Tennessee.
Het publiek, met name het vrouwelijk deel, staat in vuur en vlam voor de artiest, maar de media en publieke opinie vinden zijn optredens aanstootgevend en vulgair.
Tom Hanks zet als Colonel Parker, een opportunistische en onbetrouwbare man neer, maar toch ook iemand waarvoor je als kijker nog wel sympathie kunt opbrengen.
Elvis wordt gespeeld door de vrij onbekende Austin Butler, een getalenteerd acteur, die zelf al de nummers inzong. Het bijzondere bewegen en de stem; wat een monnikenwerk moet het zijn geweest om dat allemaal onder de knie te krijgen.
We weten dat Elvis op zijn beste momenten een uiterst gedreven muzikant was. En al was hij zeker niet de eerste die in zijn rock ’n’ roll elementen van blanke countrymuziek koppelde aan zwarte genres als gospel en rhythm & blues, weinigen wisten deze nieuwe mengstijl zo energiek aan de man te brengen als hij.
Baz Luhrmann laat op mooie wijze zien hoe moeilijk het moet zijn geweest om een wereldster van Elvis’ formaat te zijn. Een man die er langzamerhand steeds meer van baalde Elvis Presley te zijn; en terug verlangde naar de tijd dat hij als blank kind in de kerk tussen zijn zwarte buurtgenoten zong en danste.
Met Baz Luhrmann, die we kennen van de film ‘Moulin Rouge’, weet je dat je een wervelend spektakel mag verwachten dat geen seconde verveelt.

Australië, Verenigde Staten, 2022
Regie: Baz Luhrmann
Cast: Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge, Dacre Montgomery, Luke Bracey, Elizabeth Cullen, David Wenham
Genre: muziekfilm, biografie, drama
Duur: 2 uur 39 min.
Gesproken taal: Engels

Trailer