Coupez! – dinsdag 18 oktober – 20:15

In een verlaten gebouw lopen de opnames van een low-budget zombie-horrorfilm volledig uit de hand. De cast en crew hebben al heel wat te stellen met hun driftige regisseur, maar wanneer blijkt dat hij een eeuwenoude zombievloek heeft ontketend om de film meer authenticiteit te geven is de waanzin compleet. Maar is dat het hele verhaal?
Het is een Franse remake van ‘One Cut of the Dead’, de zombiekomedie uit 2017 van de Japanse regisseur Shin’ichirō Ueda. Maar niet zomaar een remake als je weet dat Michel Hazanavicius van ’The artist’ de regie doet! De film zit ingenieus in elkaar.
De Frans-Argentijnse actrice Bérénice Bejo speelt, net als in ‘The Artist’, een hoofdrol.
Uit een interview met haar uit ‘Humo’

– Hoe zou jij ‘Coupez!’ omschrijven?
Bérénice Bejo :Als één grote klucht. ‘Coupez!’ volgt de opnames van een film met een beperkt budget, onkundige technici, een labiele regisseur en acteurs met opgeblazen ego’s. De vraag is niet óf het misloopt, maar wanneer.
‘Ik hoorde op het Filmfestival van Cannes enkele mensen vooraf zeggen: ‘Waarom mag deze rare film het festival openen?’ Maar hou vol: er zit méér achter.’

– Je bent al sinds 2008 getrouwd met Michel Hazanavicius. Heeft hij lief moeten vragen of je wel in deze absurde zombiefilm wilde spelen?
Bejo :‘integendeel, Michel wilde me eerst niet casten. ‘Je bent te mooi voor de rol,’ zei hij, wat ik onnozel vond. Maar toen kreeg hij corona en was hij twee weken lang aan zijn bed gekluisterd. Ik heb hem 24 uur per dag verzorgd, terwijl ik hem scripts voorlas. Mijn charmeoffensief werkte: ik mocht tóch meedoen! Al heb ik zo’n vermoeden dat Michel gaandeweg besefte hoe leuk het zou zijn om mij onzin te laten uitkramen, zoals: ‘Verdomde zombies, ik snij jullie achterste open!’»

– Welke rol heeft hij je gegeven?
Bejo :‘Die van Nadia, een actrice die zodanig in haar rol opgaat dat ze de verzinsels in het script begint te geloven.’

– Zet ‘Coupez!’ acteurs en filmmakers in hun hemd?
Bejo: ‘Ik zie het net als een viering van de cinema, en dan vooral van het teamwork dat nodig is om welke film dan ook te maken.’

P.S. Laat je vooral niet tegenhouden door het bloederige zombiegedoe, want het is een zeer leuke komedie, die je de zaal doet buitenwandelen met een glimlach op je gezicht.

Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Japan 2022
Regie:
Michel Hazanavicius
Cast:
Romain Duris, Bérénice Bejo, Finnegan Oldfield, Grégory Gadebois, Simone Hazanavicius
Genre:
komedie
Duur: 1 uur 51 min.
Gesproken taal:
Frans

Trailer