Compartiment No. 6 – dinsdag 21 februari – 16:00 en 20:15

De Finse Laura ontvlucht de liefde en het leven in Moskou.
Zij wil aan de Noordelijke IJszee oeroude rotstekeningen gaan bestuderen Ze neemt de trein richting Moermansk en moet tijdens de lange reis haar wagon noodgedwongen delen met de Russische mijnwerker Ljoha met wie ze op het eerste gezicht niks gemeen lijkt te hebben.
Maar terwijl de trein doordendert en de vreemdelingen hun schild langzaam laten zakken, blijken ze elkaar beter te begrijpen dan gedacht. Zo ontstaat er een onverwachte band. De confrontaties met een aantal personages op hun pad zorgen ervoor dat ze in mekaars ziel kunnen kijken en ontdekken wat bij henzelf ontbreekt.
Tegenpolen die mekaar vinden: het is een beproefd recept, maar wanneer de personages met zoveel aandacht geschetst worden, de dialogen zo mooi schipperen tussen ontroering en humor, en de acteurs zo ongekunsteld spelen, kan het nog altijd fris smaken.
De film is gebaseerd op de bejubelde roman ‘Hytti nro 6’ van de Finse schrijfster Rosa Liksom.
‘Compartiment No. 6’ is een universeel herkenbaar verhaal over twee verloren zielen die niet noodzakelijk grote verliefdheid, maar wel geborgenheid en troost vinden bij mekaar.

Finland, Rusland, Estland, Duitsland 2021
Regie:
Juho Kuosmanen
Cast: Seidi Haarla, Yuri Borisov, Dinara Drukarova
Genre: drama
Duur: 1 uur 47 min.
Gesproken talen:
Russisch, Fins, Engels

Trailer