Broker – dinsdag 14 maart – 16:00 en 20:15

Een jonge vrouw laat ‘s nachts haar baby achter bij een vondelingenschuif. Als ze met een bezwaard geweten terugkomt om haar baby weer op te halen, blijkt deze in handen te zijn van een  ‘babymakelaar’, een man die verlaten baby’s doorverkoopt aan rijke, onvruchtbare koppels. Als ze heeft ontdekt wat er aan de hand is, reist ze met de mannen mee om ouders voor haar baby te vinden.
Tegelijkertijd volgen twee politieagenten hen op de voet, in de hoop hen op heterdaad te betrappen.
De Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda blijft met de regelmaat van de klok zijn favoriete thema uitspitten: kinderen die aan hun lot worden overgelaten en hun relaties met ouders of pleegouders. Denk maar aan ‘Nobody Knows’, ‘Like Father, Like Son’ en ‘Shoplifters’. Zijn nieuwste film ligt helemaal in het verlengde van die reeks.
‘Broker’ speelt zich af in Zuid-Korea. Acteur Song Kang-ho (van Parasite) en actrice Bae Donna (hoofdrolspeelster van Kore-eda’s meest onderschatte film, ‘Air Doll’) hebben hem lang geleden gevraagd om een film voor hen te schrijven.
De hele cast weet het subtiele scenario empathisch tot leven te wekken.
Net zoals in ‘Shoplifters’ is de sympathie voor de doorbrave criminelen en outcasts ontzettend voelbaar en groeien er hechte familiebanden tussen mensen die geen bloedverwanten zijn.
‘Broker’ is echter ietsje zachter, sentimenteler en grappiger dan Shoplifters.
Kore-eda’s films zijn indrukwekkend, omdat ze ons leren de gebreken van mensen te beschouwen als het resultaat van hun moeilijke omstandigheden. Ze leren ons om ons oordeel op te schorten en ons in te leven in de worstelingen van onze medemens.

Zuid-Korea 2022
Regie: Hirokazu Koreeda
Cast: Song Kang-ho, Dong-won Gang, Ji-eun Lee, Bae Doona,Seung-soo Im …
Genre: drama, roadmovie
Duur:
2 uur 9 min.
Gesproken taal:
Koreaans

Trailer