Good Luck to You, Leo Grande – dinsdag 25 april – 16:00 en 20:15

‘Good Luck to You, Leo Grande’ brengt een hartverwarmende tragikomedie van de gepensioneerde lerares Nancy, die na het overlijden van haar man, op zoek gaat naar het avontuur en de voldoening die ze al die jaren gemist heeft.
Ze schakelt hiervoor sexwerker Leo Grande in.
Langzaam maar zeker groeit Nancy’s seksuele zelfverzekerdheid.
Dit is geen verfilming van een toneelstuk. Maar als je dat niet weet zou je het wel denken, want de film speelt zich grotendeels af in een enkele ruimte met slechts twee acteurs die gesprekken met elkaar voeren.
De interactie tussen de stijve oudere dame en de jongeheer zijn zeker charmant genoeg om je anderhalf uur mee te vermaken.
En beide personages geven zich niet alleen letterlijk bloot, maar ook figuurlijk.
Dat Emma Thompson een ijzersterke actrice en hilarische vrouw is, zou geen verrassing meer mogen zijn. Dat ze ook ontzettend veel lef heeft, bewijst ze nog maar eens.
De nog onbekende Daryl McCormack imponeert en niet alleen door zijn wasbordje. De emoties die de ontmoetingen uiteindelijk ook bij Leo oproepen, brengt hij heel geloofwaardig.
‘Good Luck to You, Leo Grande’ is een mooie, authentieke film over het accepteren van je seksuele verlangens en het lichaam waar je het mee moet doen. Het is een film die je doet lachen, huilen en nadenken.
De film werd bijzonder goed onthaald op het filmfestival van Berlijn.

Groot-Brittannië 2022
Regie:
Sophie Hyde
Cast: Emma Thompson en Daryl McCormack
Genre: tragikomedie
Duur: 1 uur 37 min.
Gesproken taal:
Engels

Trailer