Zeevonk – dinsdag 31 oktober – 16:00 en 20:15

De twaalfjarige Lena is een Oostends meisje, die haar wereld ziet instorten wanneer haar vader Antoine en twee collega-vissers op zee omkomen.
Kwatongen beweren dat Antoine roekeloos was door bij slecht weer uit te varen, maar Lena kan niet geloven dat hem schuld treft. Wanneer ze een glimp van een mysterieus zeewezen meent op te vangen, is ze er zeker van: een monster deed de boot van haar vader zinken. Vastbesloten om zijn naam te zuiveren, begint Lena aan een speurtocht, geholpen door ‘Octopusboy’.
Regisseur Domien Huyghe en zijn zus, scenariste Wendy Huyghe, verloren op jonge leeftijd hun vader. Die ervaring diende als inspiratie voor hun eerste film.
‘Zeevonk’ gaat over de kortsluiting die in je hoofd ontstaat wanneer een dierbare plots uit je leven gerukt wordt.
Hoe leg je rouw uit aan een jong publiek, zonder te verpletteren maar ook zonder te verbloemen?
Domien en Wendy Huyghe, hebben in de filmtaal een prachtig instrument gevonden om op een erg ontroerende, verrassend poëtische en heel toegankelijke manier – u mag met het hele gezin gaan kijken – met de zware thematiek om te gaan.
Hoofdrolspeelster Saar Rogiers maakt de complexiteit van Lena’s gevoelens volop voelbaar.
Ook erg geslaagd: de soundtrack van Bart Van Lierde, die schippert tussen hard en hartverwarmend, aangevuld met enkele frisse songs van Angèle en Brihang.
‘Zeevonk’ is tevens een meeslepend en verfrissend zee-avontuur.

Regie: Domien Huyghe
Cast: Saar Rogiers, Valentijn Dhaenens, Hilde De Baerdemaeker, Sverre Rous, Sebastien Dewaele, Lynn Van Royen, Valentijn Dhaenens…
Genre: drama, coming of age
Duur:
1 uur 38 min.
Gesproken taal:
Nederlands

Trailer