The last days of Gilda – dinsdag 4 oktober – 16:00 en 20:15

In een buitenwijk van Rio de Janeiro woont Gilda: een kleurrijke, onafhankelijke vrouw die dol is op lekker eten en goede seks.
Voor haar bekrompen, religieuze buren wordt deze zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw steeds meer een doorn in het oog.
Door de polemiek die er in het dorp wordt gebracht omwille van de verkiezingen, wordt Gilda’s gedrag onder de aandacht gebracht en ondanks haar oprechte bedoelingen zien ze haar als een gevaar.
Gilda zou Gilda niet zijn als ze zich niet verzette tegen de opkomst van het conservatisme in haar wijk.
‘The Last Days of Gilda’ – oorspronkelijk een theatervoorstelling –is een interessante parabel over het huidige Brazilië.
Ook in de ‘echte wereld’ heeft de vrijzinnigheid het immers steeds zwaarder te verduren onder het bewind van president Jair Bolsonaro en consorten.
Een situatie die wordt doorgetrokken naar de Braziliaanse filmindustrie. De film werd oorspronkelijk niet voor niets gefilmd als vierdelige miniserie voor een streamingdienst. Daar zijn nog net wat meer mogelijkheden dan in de filmsector, die door de regering steeds verder wordt uitgekleed.
‘The Last Days of Gilda’ is een film die het leven viert, maar de ogen tegelijkertijd niet sluit voor de benauwende realiteit.

Brazilië 2020
Regie:
Gustavo Pizzi
Cast: Karine Teles, Julia Stockler, Antonio Saboi …
Genre: drama
Duur: 1 uur 40 min.
Gesproken taal:
Portugees

Trailer