C’mon C’mon – dinsdag 20 september – 16:00 en 20:15

Joaquin Phoenix speelt radiojournalist Johnny, die kriskras door Amerika reist om kinderen te interviewen over hun visie op heden en toekomst. Zijn leven wordt grondig dooreengeschud wanneer zijn zus Viv hem vraagt om een tijdje op haar negenjarige zoon Jesse te passen.
Een kind enkele dagen in leven houden, hoe moeilijk kan het zijn, denkt Johnny. Maar hoe meer tijd hij doorbrengt met Jesse, hoe meer hij ervaart dat opvoeden niet alleen voeden, wassen en entertainen betekent, maar ook de vele complexiteiten en tegenstrijdigheden van de wereld bevattelijk maken, en vooral bereid zijn om zelf heel veel bij te leren.
De elegante zwartwitfotografie van Robbie Ryan verheft dit schijnbaar alledaagse verhaal tot een fabel met eeuwigheidswaarde.
De melancholische score van The National-muzikanten Bryce en Aaron Dessner klinkt als een warme omhelzing.
Maar het is vooral de cast die mirakels verricht. Joaquin Phoenix ontroert als nooit te voren. Zijn interactie met natuurtalent Woody Norman is zo spontaan en levensecht.
De interviews die Johnny in de film afneemt, zijn 100 procent echt, en stonden niet uitgeschreven in het scenario: ‘Ik had wel een lijstje met vragen die de regisseur had voorbereid’, zegt Phoenix. ‘Maar al snel kwam ik daarvan los en liet ik me volledig leiden door wat de kinderen vertelden. Ik voelde voor het eerst dat interviewen echt een grote verantwoordelijkheid is. Maar tegelijk was het ook een prachtige ervaring. De kinderen die ik sprak, waren duidelijk heel dankbaar dat er eens echt naar hen geluisterd werd. Ik was heel aangenaam verrast om tijdens die interviews vast te stellen hoeveel kinderen zich bewust zijn van de problemen die op ons afkomen, en daar ook echt iets aan willen doen.’
‘C’mon C’mon’ is een film, die klein begint, maar je steeds meer omver blaast met levenswijsheid.

Verenigde Staten 2021
Regie:
Mike Mills
Cast: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman
Genre: drama
Duur: 1 uur 48 min.
Gesproken taal: Engels

Trailer