Cleo – zaterdag 10 juli (voor de Vlaamse week, gratis film van de stad Mortsel)

De zeventienjarige Cleo overleeft een verkeersongeval met vluchtmisdrijf, waarbij haar ouders om het leven komen.
Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener.
Om dat plotse verlies te verwerken werpt deze laatste zich op het Brusselse nachtleven, de pianopartituren van Rachmaninov en de oudere Leos.
Na een handvol kortfilms en enkele videoclips voor Mauro Pawlowski en Intergalactic Lovers debuteert Eva Cools nu met een langspeelfilm.
Zij spaarde duidelijk kosten noch moeite om haar scenario te verfilmen, dat reeds prijzen won omwille van zijn poëtische gelaagdheid.
Niet alleen trommelde ze dirigent Dirk Brossé met een symfonisch orkest op, maar overtuigde ze genoeg sponsors met haar crowdfundingsactie.
Anna Franziska Jäger (My Queen Karo, Booster) vertolkt de hoofdrol.
De cast bestaat verder uit Roy Aernouts (De Behandeling), Yolande Moreau (Le tout nouveau testament, Séraphine), Lucie Debay (King of the Belgians), Natali Broods (Façades, Over Water), Martha Canga Antonio (Black) en Ishaq El Akel.
Brecht Goyvaerts verzorgde de cinematografie, Alain Dessauvage de montage en muzikant Mauro Pawlowski schreef de originele soundtrack van de film.
Zowel regisseur Eva Cools als hoofdrolspeelster Anna Franziska Jäger vielen op het filmfestival van Rome in de prijzen voor hun werk.
Drie jaar geleden won de regisseur ook al de Visser-Neerlandiaprijs voor het scenario van de film.
De film geeft een prachtige weergave van wat een trauma na een ongeval met vluchtmisdrijf in een leven kan teweeg brengen. Zowel bij het slachtoffer als bij de misdadiger.

België 2019
Regie: Eva Cools
Acteurs: Anna Franziska Jaeger, Natali Broods, Yolande Moreau…
Componist: Mauro Pawlowski
Genre: drama
Duur: 1 uur 50 min.

Trailer