The Sisters brothers

Frankrijk| Spanje| Roemenië | USA | België 2018
Regie:
Jacques Audiard
Acteurs:
Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed
Genre: tragikomische western
Duur:
2 uur

 

 

 

‘The Sisters Brothers’ is gebaseerd op een roman van Patrick deWitt.
De film is in Spanje en Roemenië opgenomen.
Regisseur Jacques Audiard speelt met westernelementen, maar knalt het machogehalte van het genre vakkundig aan diggelen. Alleen al door hun achternaam (Sisters) ontkrachten de broers het cliché van de hypermannelijke revolverheld.
Oregon, ergens halverwege de 19de eeuw. Op een donkere nacht licht de prairie plots fel op met vuurspuwende geweren. Dit zijn de Sisters Brothers in volle actie: professionele killers die de term ‘Wilde Westen’ alle eer aandoen. Al heeft oudste broer Eli steeds meer zijn buik vol van al dat geweld.
Terwijl het duo op zoek gaat naar een goudzoeker met een magische formule, breekt Eli zich de kop over hun toekomst.
De broers zijn brutaal, maar ook kinderlijk, naïef en soms ronduit schattig. Dat maakt ze zwaarbewapend maar uiterst ontwapenend.
Tegenover hebzucht en nietsontziend kapitalisme, met stadjes die volledig in de greep van één persoon zijn, staat het utopisch idealisme van scheikundige Hermann Kermit Warm.
Met het geld dat hij met zijn vinding hoopt te verdienen, wil hij in Dallas een egalitaire gemeenschap oprichten. Warm is een socialist avant la lettre in een kapitalistische omgeving.
Wreed geweld en laconieke humor: de film zit vol contrasten.
Meer dan op de bikkelharde vuurgevechten focust ‘The Sisters Brothers’ op de interne strijd van Eli, en daarmee op die van de mens in het algemeen. Hoe ontsnappen we aan de vicieuze cirkel van geweld, die ons zo vaak meesleurt? Is het mogelijk om van een vreedzame toekomst te dromen?
‘The Sisters Brothers’ is een heerlijk luchtige, warme film met een geweldige cast.

Trailer