The rider

Verenigde Staten 2017
Regie:
Chloé Zhao
Acteurs: Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau , Lane Scott, James Calhoon, Cat Clifford
Genre: drama
Duur: 1 uur 44 min.

 

 

 

 

Het Belgische Productiehuis Caviar zorgde er voor dat de film tot stand kwam.
‘The Rider’ gaat over een man die zichzelf moet heruitvinden.
De jonge rodeoster Brady Blackburn (in het echte leven Brady Jandreau, die dit echt meemaakte en dus zichzelf speelt) herstelt van een zware val.
Lichamelijk is hij door het oog van de naald gekropen: hij heeft de klap overleefd. Maar vanbinnen voelt hij zich dood. Voor zijn eigen veiligheid mag Brady namelijk niet meer met paarden werken – en voor een cowboy is leven zonder paarden het ergste wat je kan overkomen.
Enige troost en levensvreugde vindt Brady bij zijn zusje Lilly, die heel mooi kan zingen, bij zijn kameraden rond een kampvuur en tijdens de bezoekjes in een revalidatiecentrum aan zijn beste vriend, Lane Scott.
De naar Amerika uitgeweken Chinese regisseur Chloé Zhao wilde meer dan vastleggen wat er al was, en vormde de familie en aanhang van Brady in haar zelfgeschreven script tot personages.
De Jandreau’s mogen zichzelf spelen, maar in de uitgekiende scènes doet het naturalistische spel in ‘The Rider’ geen moment denken aan dat van een amateurcast; een verbluffend bewijs van de gave van de 35-jarige regisseur.
En zij laat een paard nu eens gewoon paard zijn en dicht het dier geen spiritueel heilzame kwaliteiten toe. Ook dat is verfrissend aan ‘The Rider’.
‘The rider’ is een zeer intieme film met prachtige, levensechte beelden.
De bekroning in de prestigieuze Quinzaine des Réalisateurs in Cannes is maar een van de vele prijzen die de Chinees-Amerikaanse regisseur Chloé Zhao wist te verzamelen.

Trailer