The leisure seeker

Italië, Frankrijk 2017
Regie: Paolo Virzi
Acteurs: Helen Mirren en Donald Sutherland
Genre: tragikomische roadtrip
Duur: 1 uur 52 min.

 

 

 

 

We blijven nog even in vakantiesfeer met deze zalige roadmovie!

Een grappige film over alzheimer, mag dat? Volgens heel wat internationale recensenten niet: die vonden ‘The Leisure Seeker’ te licht. Maar het moet niet altijd ‘Amour’ zijn. En het is niet omdat een film je niet meteen depressief maakt, dat hij niets zinnigs te zeggen heeft.
Paolo Virzì  baseerde zich voor zijn eerste Engelstalige film op de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian. Daarin vlucht een bejaard koppel weg van hun volwassen kinderen, die zich – niet geheel onterecht – ernstige zorgen om hen maken.
Verstrooide professor John begint aardig te dementeren, zijn vrouw Ella sukkelt met haar fysieke gezondheid. Maar een bejaardentehuis zien ze niet zitten, en dus trekken ze erop uit.
Aan boord van hun camper – de Leisure Seeker – trekken ze van Boston naar Key West. Hun plezierreisje wordt al snel een metafoor voor de lange levensweg die John en Ella samen hebben afgelegd.
Ze beleven momenten van extase en angst en vinden hun passie voor het leven en de liefde terug tijdens deze reis vol verrassingen.
Helen Mirren en Donald Sutherland zijn behoorlijk ontroerend in deze vinnige alzheimerkomedie.
Deze film laat de kwetsbaarheid en de liefde tussen een koppel zien, liefde die er altijd is, ook wanneer het einde nadert. En dat op een open en grappige manier, gewoon zoals het leven is.

Trailer