The cakemaker

Israël / Duitsland 2017
Regie:
Ofir Raul Graizer
Acteurs: Sarah Adler, Tim Kalkhof en Roy Miller
Genre:
drama
Duur: 1 uur 44 min.

 

 

 

 

Deze debuutfilm van de Israëlische regisseur Ofir Raul Graizer is een teder, humaan verhaal over rouw en verborgen liefde, met een complexe gelaagdheid van sociale en religieuze thema’s waarbij ook de positie van de vrouw sterk naar voren komt.
Thomas is een jonge en talentvolle banketbakker die in Berlijn woont. Zijn koekjes en taartjes zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israël, daar speciaal voor langskomt als hij maandelijks voor zijn werk in Berlijn vertoeft. Er ontstaat een relatie tussen de twee en voortaan komt Oren bij Thomas logeren als hij in Berlijn is.
Na een gelukzalige tijd van meer dan een jaar keert Oren plots niet meer terug en stoppen alle telefoontjes en berichten abrupt. Thomas reist naar Israël om er te ontdekken waarom het contact verbroken werd.
Wat op het eerste zicht een ongeloofwaardig verhaal lijkt, wordt toch op een geloofwaardige manier gebracht. Zonder al te veel sentimentaliteit is dit een mooie, trage en ook wel sensuele film, die tegelijk een discrete inkijk geeft in de orthodox-joodse microkosmos, waar gerechten en ook koekjes koosjer gemaakt moeten worden.
Het spel is mooi en ingetogen met een voortreffelijke rol van Tim Kalkhof.
Ook Sarah Adler speelt een overtuigende rol als vrouw van de genoemde zakenman.
Je kan je hierdoor perfect inleven in de keuzes die de hoofdpersonen maken.
Wij zagen de film op het Mooovfilmfestival.
Spijtig genoeg werd deze film niet verdeeld in ons land. Gelukkig kunnen we hem huren bij onze noorderburen. Mis de kans niet om deze gevoelige en subtiele film te komen ontdekken!

Trailer