The big sick

Verenigde Staten 2017
Regie: Michael Showalter
Acteurs: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan en Aidy
Genre: romantische komedie
Duur: 1 uur 59 min.

 

 

 

 

 

Stand-upcomedian Kumail Nanjiani en zijn echtgenote, scriptschrijver Emily V. Gordon, baseerden de film op het ontstaan van hun eigen relatie. Inclusief gedoe over hun verschil in afkomst en een coma. Had een scenarist de originele en interessante plot van ‘The Big Sick’ verzonnen, je zou het niet geloven.
Dankzij de persoonlijke betrokkenheid van Nanjiani en Gordon worden alle betrokkenen mild spottend, maar immer zachtaardig geportretteerd. Kumail Nanjiani speelt zichzelf in de film; zijn echtgenote wordt vertolkt door actrice Zoe Kazan.
Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders.
Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje.
Wanneer Emily hierachter komt, wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt.
‘The Big Sick’ had een melig ziekenhuisdrama kunnen worden, maar een nooit opdrogende stroom van leuke grappen en frisse dialogen houdt de film heel levendig.
Centraal staat Kumails moeilijke evenwichtsoefening tussen traditie en moderniteit.
‘The Big Sick’ heeft een ingenieus script met meer samenhang dan de eenvoudige structuur doet vermoeden. Het laat zien dat het verdoezelen van waarheden omwille van de goede vrede nooit een verstandig plan is voor de lange termijn. En dat iedereen er beter van wordt als je elkaar met open blik tegemoet treedt. Dat maakt het in meerdere opzichten een prachtige hedendaagse romantische komedie.

Trailer