Patser

België 2018
Regie:
Adil El Arbi & Bilall Fallah
Acteurs: Matteo Simoni, Nora Gharib, Saïd Boumazoughe, Junes Lazaar, Nabil Mallat
Genre: misdaadfilm
Duur: 2 uur 5 min.

 

 

 

 

‘Patser’ gaat over vier vrienden die samen opgroeien in de buitenwijk het Kiel in Antwerpen. Adamo, Badia, Volt, en Junes dromen van het leven van Tony Montana in ‘Scarface’. Als er zich een kans voordoet om mee te doen in de wereld van de cokehandel, dan twijfelen de vrienden niet lang. Uiteraard gaat alles niet zo simpel als gedacht en is de vriendengroep de reden van een grote oorlog in de Antwerpse en Amsterdamse onderwereld.
Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten in Antwerpen en Amsterdam.
Aan de hand van de zeven hoofdzonden worden wij door het verhaal meegenomen. Gelijk in het begin van de film blijkt dat de makers van de film kiezen voor een realistische benadering. Er wordt door niemand een blad voor de mond genomen, ook door de kinderen niet. Ook de hoeveelheid straattaal maakt dat de ondertitels een fijne toevoeging zijn. Toch geeft dit alles een zeer goed beeld van het opgroeien in deze multiculturele buitenwijk.
Matteo Simoni ingetogen vertolking countert perfect de gekke bokkesprongen van Saïd Boumazoughe en Junes Lazaar als de andere aspirant-gangsters. En de voormalige K3 zoekt K3-kandidate Nora Gharib ontpopt zich in de rol van het vierde bendelid als een ware filmster, die moeiteloos switcht tussen brutaal en breekbaar. Verder verdient politieagent Yasser ook nog een eervolle vermelding.
‘Patser’ is een film die in hoog tempo voorbijvliegt. De film zit vol met verwijzingen naar filmklassiekers en knappe vondsten. Daarbij is de film flink overgoten met een jarentachtig-sausje. Neon letters, nostalgische games en bijbehorende soundtrack geven de film een extra adrenalineshot.
‘Patser’ is een film die zeker niet iedereen zal aanspreken, maar een groot publiek zal met deze film precies krijgen wat ze graag zien. Een leuke actiefilm vol adrenaline die in hoog tempo een verhaal vertelt over de  gangsterwereld.

Trailer