La La land

 

USA 2016
Regie: Damien Chazelle
Acteurs: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons … Genre: musical
Duur: 2 uur 8 min.

 

 

 

‘La La Land is een kleurrijke ode aan de klassieke Hollywoodmusical en geeft een verrassend genuanceerde blik op het artiestenleven.

Na het spectaculaire openingsnummer treffen we te midden van alle verkeerschaos de twee hoofdpersonages aan. Mia Dolan is een jonge actrice, die tussen haar diensten in een koffiezaak, de ene na de andere auditie afloopt. Sebastian Wilder is een jazzpianist die de eindjes nauwelijks aan elkaar weet te knopen, maar droomt van een eigen club. Beide personages zitten vol met hun eigen dromen en ambities. Gaandeweg komen Mia en Sebastian erachter dat het onderhouden van een liefdesrelatie en het najagen van een carrière ook offers vraagt.
Beide spelers zijn zo onweerstaanbaar in hun rollen dat het moeilijk is een duo voor te stellen dat beter in hun plaats zou hebben gepast.

Alle klassieke elementen van het musicalgenre zijn vertegenwoordigd: de film oogt beeldschoon; van de uitstekende cinematografie tot de prachtige, kleurrijke aankleding. Ook de jazzy soundtrack van Justin Hurwitz levert uitstekend werk, met uitschieter ‘City of Stars’ als het terugkerend motief door de film verweven.

Met veel oog voor detail weet de regisseur vaak veel te zeggen met weinig woorden, van kleine gezichtsuitdrukkingen tot terugkerende situaties of objecten. Bovendien vergeet Chazelle de plot en zijn twee zoekende hoofdpersonages nooit uit het oog.

Het knappe aan dit alles is hoe de regisseur het genre van de klassieke Hollywoodmusical naadloos weet te mengen met het huidige tijdperk.

Trailer