Home

 

België 2016
Regie : Fien Troch
Acteurs:Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Batog, Lena Suijkerbuijk, Kevin Janssens, Tom Audenaert, Karlijn Sileghem,..
Genre: drama
Duur: 1 uur 43 min.

 

 

In ‘Kid’, Fien Troch’s vorige film, keek ze door de ogen van een zevenjarig jongetje dat door noodlottige omstandigheden bij zijn tante moest gaan wonen.
In ‘Home’ schuift ze op naar de fascinerende leeftijd der jongvolwassenheid. Het is een aangrijpende jongerenkroniek geworden..
De film vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen.
In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert via diens vriendengroep ook John kennen.
John zit in een ondraaglijke thuissituatie en Kevin voelt de drang om zijn nieuwe vriend te helpen. Op een avond slaat het noodlot toe en zet elke relatie onder druk.
Haar vaste cameraman Frank van den Eeden brengt een meer docu-realistische look. Het meer vierkante vier-bij-driebeeldformaat benadrukt het benauwende gevoel dat zowel adolescenten als ouders de muren zouden kunnen oplopen.
Gsm-beelden geschoten door de jongeren nemen af en toe het scherm over. The Hollywood Reporter spreekt van een “exciting new direction, less bound by cinematic conventions.”
Haar vriend en monteur Nico Leunen.werkte ditmaal volledig mee aan de film.
Fien Troch heeft voor haar film ‘Home’ de Zilveren Leeuw voor beste regie gewonnen op het internationaal filmfestival van Venetië. En ze is grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Ensors en kon maar liefst zes nominaties verzilveren.

Trailer