Wild tales/ Relatos salvajes

RelatosSalvajes_Cineart_70x100.indd

Argentinië, Spanje 2014
Regie:
Damian Szifron
Acteurs: Ricardo Darin, Rita Cortese, Nancy Dupláa…
Genre: thriller/komedie
Duur:  2 uur

 

 

 

 

Deze film toont ons de culturele burn-out, dat ogenblik waarop alles breekt en de zoogdierinstincten terug de bovenhand nemen op de culturele en morele waarden van onze menselijke samenleving.
Bij de helden uit ‘Relatos Salvajes’ slaan langzaam alle stoppen door. Zelfs de meest beschaafde mensen kunnen door het lint gaan wanneer ze maar lang genoeg worden getergd.
De film bestaat uit zes korte verhalen die enkel thematisch met elkaar verbonden zijn. Deze verhalen  zijn allemaal geschreven en geregisseerd door dezelfde filmmaker. Deze Damián Szifron werkte ze alle zes goed uit en houdt een consistente toon aan, die vooral getypeerd wordt door de heerlijke zwarte humor. Of het nu gaat om een explosievenexpert die het slachtoffer wordt van bureaucratische rompslomp of een vrouw die op haar trouwfeest ontdekt dat haar kersverse echtgenoot is vreemdgegaan: allemaal slaan ze op een even ongepaste als hilarische wijze terug.
Bovendien spelen de acteurs allemaal met zoveel naturel dat we bijna niet anders kunnen dan ons in hun situatie te herkennen en mee te leven en bovendien is het visueel ook zeer de moeite.
En om het helemaal af te maken is er ook nog de prachtige muziek is van Gustavo Santaolalla.
Pedro Almodovar producete de film.
Szifron heeft momenteel buiten zijn thuisland nog niet veel naambekendheid, maar met deze film (op het filmfestival van Cannes ontvangen met een tien minuten durende staande ovatie) zou dat wel eens kunnen veranderen.

Trailer