Vincent en het einde van de wereld

vincentcinenewsFrankrijk  2016
Regie:
Christophe Van Rompaey
Acteurs:
Spencer Bogaert, Barbara Sarafian, Geert van Rampelberg, Kimke Desart, Alexandra Lamy , Frédéric Epaud, Emma Reynaert, Ilona Bachelier.
Genre:
tragikomedie/roadmovie
Duur: 2 uur

 

 

 

 
Het scenario is geschreven door Jean Claude Van Rijckeghem, die eerder al ‘Aanrijding in Moscou’ schreef voor Christophe Van Rompaey.
De film werd gedraaid in Gent, Parijs en Zuid-Frankrijk.
De 17-jarigeVincent  is een geëngageerd milieu-activist, en verzet zich tegen alles wat het milieu schade aanbrengt. Hij jaagt zijn familie op de kast, doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. Hij heeft alles over voor zijn ideaal en dat brengt hem op een drastisch idee. Vincents impulsieve, Franse tante Nicole neemt hem mee op een reis door Frankrijk om hem op andere gedachten te brengen maar Vincent heeft andere plannen…
Spencer Bogaert debuteerde in de  jeugdfilm ‘Labyrinthus’ en hij  is intussen ook al gecast in een Amerikaanse film.
Zijn belangrijkste tegenspeelster in Vincent en het einde van de wereld is Alexandra Lamy, een grote ster in Frankrijk.
Zijn vader en moeder worden gespeeld door Geert Van Rampelberg en Barbara Sarafian. Barbara Sarafian is bekroond geworden met de Boccalino d’Oro Prijs voor Beste Actrice op het Internationaal Filmfestival van Locarno. De jury kende de prijs toe voor de manier waarop zij in een film over de lotgevallen van een zoon op overtuigende wijze diepgang geeft aan de moederfiguur en de zorgende aard van de vrouw toont.
De film ‘Vincent’ profileert zich als tragikomedie, maar het titelpersonage heeft zelfmoordneigingen. Een uitdaging voor filmmakers, want weinig thema’s liggen zo gevoelig.
‘Vincent’ is een aangrijpend en rijkgeschakeerd coming of age-drama dat niet enkel het gevoelsleven van de jonge Vincent toont, maar ook haarfijn de angsten van zijn moeder en familie schetst.
Vanaf 14 jaar.

Trailer