The world of us

fullsizephoto681415

Zuid-Korea 2016
Regie:
Ga-eun Yoon
Genre: familie, drama, jeugdfilm
Duur: 1 uur 35 min.

 

 

 

 

 

Yoon Ga-eun studeerde in 2010 af aan de Korea National University of Arts. Ze liet zich in 2014 opmerken met haar kortfilm ‘Sprout’, die geselecteerd werd voor de Berlinale en er in zijn sectie met de grote prijs ging lopen. Haar eerste langspeelfilm ‘The World of us’, was meteen goed voor een selectie in de competitie van de Generation Kplus, van het filmfestival van Berlijn. Een beloftevolle regisseuse waar we ongetwijfeld nog meer van te zien krijgen.

Sun is een schuchter meisje van tien. Hoewel ze haar best doet om erbij te horen op school, wordt ze door iedereen aan de kant geschoven. Ze is altijd de laatste die gekozen wordt bij een spelletje en ook telkens de eerste om eruit gespeeld te worden. Als ze op de laatste dag van het schooljaar Jia ontmoet, lijkt alles te veranderen. Jia zal na de zomervakantie bij Sun in de klas komen en omdat ze nieuw is in de buurt, is ze maar wat blij om Sun te leren kennen. De twee hangen de hele zomer lang samen rond. Dan breekt het nieuwe schooljaar aan…

Deze film slorpt je helemaal op. Vanaf de eerste minuut wordt  je de film ingetrokken en hij laat je niet meer los. Dit is zeker ook de verdienste van de twee jonge actrices die u, met hun uitgesproken naturel, deelgenoot maken van hun emotionele leefwereld. Haarscherp tonen zij de worsteling en pijnlijke kanten van het opgroeien. Verwacht je niet aan een melig drama, maar aan een intense oprechtheid, aan een film die onder je vel kruipt . Een must en niet alleen voor een jong publiek. Het is krokusvakantie, vanaf 10 jaar is iedereen welkom!

Trailer