Our little sister

Our-Little-Sister-Poster

Japan 2015
Regie:
Hirokazu Kore-eda
Acteurs: Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Suzu Hirose…
Genre: drama
Duur: 2 uur 8 min.
 

 

 

 

Regisseur Kore-eda is per toeval de filmwereld in gerold. Hoewel hij eigenlijk van plan was om romanschrijver te worden, kreeg hij na zijn studie een baantje als regieassistent. Het is de ‘toevallige regisseur’ niet slecht vergaan: met films als ‘Nobody Knows’ en ‘Like Father, Like Son’ heeft hij aardig wat succes gehad. Zijn talent lijkt te liggen bij films over de relatie tussen ouders en kinderen.
De regisseur baseerde zich voor deze film op de manga-strip ‘Umimachi diary’ en brengt subtiel de personages, hun uiteenlopende karakters en hun problemen in beeld. Langzaam komt daarbij hun geschiedenis aan het licht en de impact van de pijnlijke beslissingen die hun ouders ooit namen.
Ook als het om de sombere kanten van het leven gaat, houdt regisseur Kore-eda de film zo licht mogelijk.
Drie zussen leven samen in een groot huis in de Japanse stad Kamakura. Wanneer hun vader sterft, trekken ze naar het platteland voor de begrafenis, ook al had de vader het gezin al 15 jaar geleden verlaten. Daar ontmoeten ze voor het eerst hun verlegen halfzus Suzu. Het klikt meteen tussen de vier zussen, en de drie oudere zussen besluiten Suzu te vragen om bij hen te komen wonen. Suzu stemt in, en voor de vier zussen begint een nieuw leven vol mooie ontdekkingen.
Met een vertrouwd oog voor detail toont Kore-eda hoe Suzu haar plek vindt tussen de zussen. Vier prachtzussen zie je dan, tot in het kleinste gebaar aan elkaar verknocht. Een groot genot om dik twee uur in dit gezelschap te verblijven.
Het subtiele drama ‘Our Little Sister’ is een innemende, sterk geacteerde film.
De film geeft  tevens een blik op hoe het Japanse leven echt is. . of om het met de woorden van één van de zusjes te zeggen: eenvoudige schoonheid kan ons nog altijd ontroeren.

Trailer