Me and Earl and the dying girl

Me-and-Earl-and-the-Dying-Girl-cinebel

Verenigde Staten 2015
Regie:
Alfonso Gomez-Rejon
Acteurs: Olivia Cooke, Thomas Mann, Rj Cyler Genre: komedie/drama
Duur: 1 uur 45 min.

 

 

 

 

 

Regisseur Alfonso Gomez-Rejon  deed eerder assistentenwerk voor Scorsese en Innaritu. Zijn eerste  film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jesse Andrews, die ook het script voor de film schreef.
‘Me and Earl and the Dying ‘ is een grappig en ontroerend verhaal over Greg, een middelbare scholier die diepgaande relaties uit de weg gaat om zijn tienerjaren zonder kleerscheuren door te komen. Hij ziet zijn beste vriend Earl, met wie hij korte parodies maakt op filmklassiekers, zelfs meer als een collega. Maar als Greg’s moeder hem verplicht om tijd door te brengen met Rachel, een meisje uit zijn klas bij wie net kanker is geconstateerd, ontdekt Greg hoe krachtig en belangrijk echte vriendschap kan zijn. Stap voor stap zien we hoe de acties van die jongen, zijn negatief ingestelde levensfilosofie meer en meer tegenspreken. Dat gebeurt met de nodige originele humor. Voor Greg is het maken van grapjes een manier om van de realiteit weg te vluchten, voor Rachel biedt  zijn humor onverwachte houvast.
Het is een film met een hart, waarin het drama voor zichzelf spreekt en de personages ontroeren.
Thomas Mann en Olivia Cooke zijn grote acteertalenten, in staat tot het spelen van levensechte mensen.
Regisseur Gomez-Rejon heeft een fijnbesnaard gevoel voor de balans tussen drama en audiovisuele virtuositeit. Zijn kijk op de leefwereld van jongeren is scherp en oprecht. Binnen het genre van coming-of- age-films is ‘Me and Earl and the dying Girl ‘beslist een frisse wind. De film houdt zich verre van vals sentiment, creëert levensechte personages en laat daarnaast een stevige dosis visuele flair zien.

Trailer