Magallanes

magallanes-908587551-largeArgentinië, Colombia, Peru 2014
Regie: Salvador del Solar
Acteurs: Damián Alcázar, Federico Luppi en Magalier Solier
Genre: drama
Duur: 1 uur 45 min.

 

 

 

 

Salvador del Solar is geboren in Lima en studeerde rechten op de katholieke universiteit van Peru. Als acteur had hij reeds een aanzienlijk repertoire. ’Magellanes’ is zijn eerste film als regisseur.
De film graaft in het duistere verleden van Peru van de jaren ’80 en ’90, toen het land een bloedige burgeroorlog beleefde tijdens de jaren van Sendero Luminoso. Het was een tijdperk waarin militairen (en ook guerrilleros) zich ongestraft te buiten gingen aan tomeloos seksueel geweld tegenover vrouwen. Misdrijven tegen de menselijkheid die nu nog hun schaduw werpen op het dagelijks leven in Peru.
Magallanes, ooit militair, is nu taxi-chauffeur in Lima en nog steeds een vertrouweling van de familie van kolonel Rivero, onder wiens bevel hij ooit diende. Rivero is ondertussen oud, half verlamd en dement.
Op een van zijn saaie tochten met de taxi pikt Magallanes een jonge vrouw op. Hij schrikt als hij haar bekijkt in zijn achteruitkijkspiegel. In de jonge vrouw herkent hij namelijk Celina, destijds het minderjarige liefje van de kolonel. Nadat ze is uitgestapt, schaduwt de taxichauffeur haar en zo komt hij te weten dat ze nu zelfstandig kapster is, met een onooglijk grote schuld.
De film begint erg raadselachtig, maar beetje bij beetje wordt de puzzel in elkaar geschoven.
De film houdt er flink de vaart in en de acteurs zijn zeer goed.

Enkele prijzen:

Mannheim-Heidelberg International Film Festival 2015 Special Mention

Lima Latin American Film Festival Audience Award, Best Actress

Huelva Latin American Film Festival Best Film, Best Actress, Best Screenplay

Deze film werd vertoond op het Mooov filmfestival 2016.

Trailer