Lion

Verenigde Staten 2016
Regie:
Garth Davis
Acteurs: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham, Divian Ladwa, Sunny Pawar
Genre: drama, waar gebeurd verhaal
Duur: 2 uur

 

 

 

 

‘Lion’ is een ontroerende, en heel oprechte film over adoptie, en de complexe gevoelens die daar langs alle kanten mee gepaard gaan.

Regisseur Garth Davis is bekend van de serie ‘Top of the Lake’.

Stel je voor als klein kind verdwaald van huis te raken in India, een land met meer dan een miljard inwoners en zo’n vierhonderd gesproken talen. Het overkwam de vijfjarige Saroo nadat hij per ongeluk in een verkeerde trein stapte en na enkele dagen en duizenden kilometers aan de andere kant van het land terechtkwam.

Het overvolle India is zeker geen goede plek is voor straatkinderen,  waarbij de meeste kinderen genegeerd of hardhandig weggejaagd worden, of juist ten prooi vallen aan mensen met verkeerde intenties.

Jaren later probeerde Saroo zijn biologische familie te traceren.

Nicole Kidman speelt de Austalische adoptiemoeder Sue. Maar vooral Sunny Pawar als kleine jongen en Dev Patel als twintiger spelen een fantastische gedeelde hoofdrol.

Dit waar gebeurd verhaal was zeker in goede handen bij Garth Davis, die uiterst beheerst en integer te werk gaat. Het resultaat is een intiem en vakkundig verhaal, dat een genuanceerd beeld schetst van het leven van een adoptiekind vanuit alle verschillende perspectieven, en tegelijkertijd een positieve boodschap meedraagt over technologie als een verrijking van ons leven.

Deze film was de publiekslieveling op het Mooov filmfestival.

Trailer