De premier

de-premier-cinebel

België 2016
Regie:
Erik Van Looy
Acteurs: Koen De Bouw, Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Stijn Van Opstal, Wim Willaert, Saskia Reeves…
Genre:
thriller
Duur: 1 uur 55 min.

 

 

 

 

De Belgische eerste minister wordt op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van De Verenigde Staten.
De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen. Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.
De rol van de Premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, Echt knap hoe hij zijn personage – terwijl hij hoe langer hoe meer tot het besef komt dat ontsnappen geen optie is – van ongeloof naar verbijstering naar wanhoop laat glijden.
De vrouwenrollen zijn ook zeer sterk! Zijn echtgenote wordt gespeeld door Tine Reymer. Charlotte Vandermeersch is de perswoordvoerster, Stijn van Opstal de ‘chauffeur’. Daarnaast zijn o.m. ook Dirk Roofthooft en Wim Willaert in de film te zien. De Britse Saskia Reeves kruipt in de huid van de Amerikaanse president.
Het scenario werd geschreven door Erik Van Looy en Carl Joos met de medewerking van Robin Pront.(d’Ardennen).
De dynamische fotografie werd verzorgd door director of photography Danny Elsen.
‘De premier’ is echt een zeer spannende thriller.

Enkel reacties van kijkers:

-Formidabel en genoten van minuut één tot de laatste.

-Wat een film en wat een goed gespeelde film. Heb er met al mijn aandacht naar gekeken en van genoten. Koen de Bouw is op zijn best als ook de andere acteurs, zelfs de kinderen waren prachtig gespeeld.

-Spanning van begin tot einde

Trailer