Broer

Broer-cinebel

België, Ierland 2016
Regie:
Geoffrey Enthoven
Acteurs: Koen De Bouw, Koen De Graeve, Titus De Voogdt, Alison Doody
Genre:
zie verder in de tekst
Duur: 1 uur 55 min.

 

 

 

 

Ex-hoteluitbater Mark Lebeer krijgt onverwacht een uitnodiging van de knappe, steenrijke Ierse Grace om hun oude liefdes-affaire van twintig jaar geleden nieuw leven in te blazen. Het bericht is echter niet voor hem bedoeld, maar voor zijn broer Michel die destijds het ouderlijk hotel heeft failliet geholpen en daarna vertrokken is met Marks vrouw.
Opgestookt door zijn geldzuchtige buurman Ronnie, besluit Mark zich uit te geven voor zijn broer en zo de vroegere familiale ‘rekeningen’ te vereffenen.
Wanneer Mark en Ronnie in Ierland toekomen, blijkt dat Grace ook haar eigen, duistere agenda heeft…
Staat te lezen op de website van de film: Met ‘Broer’ doen we opnieuw hard ons best om zorgvuldig tussen een pak genre-stoelen te vallen. Is het een komedie? Niet echt. Een grimmig blijspel dan, als synoniem voor zwarte komedie? Al iets meer. Een familiedrama, half reëel, half virtueel? Zeker. Een film noir met de onvermijdelijke femme fatale? Ook. Of toch een road-movie? Een complotfilm? Een wraakfilm? Allemaal correct. En we vergeten er nog een paar.”
Je moet je in de film laten verrassen door de wissel in genres, zonder er al te veel bij stil te staan. Net door die verschillende genres verveelt de film geen moment.
De prachtige beelden die in Ierland gemaakt werden, houden je aan het scherm gekluisterd. Ook de cast is perfect gekozen, met ijzersterke vertolkingen van de protagonisten Koen De bouw en Titus De Voogdt .
Wie onbevooroordeeld en met een open geest naar de film trekt, zal er beslist hard van genieten.
‘Broer’ is een heel onderhoudende film, die je op het einde zelfs doet stilstaan bij de zin van het leven.

Trailer