Black

Black-cinenews

België  2015
Regie:
Adil El Arbi & Bilall Fallah
Acteurs: Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi, Soufiane Chilah
Genre:
drama
Duur: 1 uur 35 min.

 

 

 

 

‘Black’ is gebaseerd op de populaire boeken ‘Black’ en ‘Back’ van jeugdauteur Dirk Bracke.
Dankzij getuigenissen van politiemensen en leden van jeugdbendes, schetst deze film het echte leven op straat in Brussel.
De vijftienjarige Mavela is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar.
Doordrongen van de harde realiteit, verfilmen Adil El Arbi en Bilall Fallah met hun overdonderende visuele en auditieve stijl het tragische liefdesverhaal van twee jongeren die in de harde wereld der stadbendes vechten voor hun portie geluk.
De film opent met de typische achtervolgingen, diefstallen en aanhoudingen, maar evolueert stilaan naar een hedendaagse ‘Romeo & Juliet’.
De meeste acteurs in de film hebben geen acteerervaring; ze werden op straat gescout, wat de film nog geloofwaardiger maakt.
Dé revelatie is Martha Canga Antonio, die als Mavela het kloppende hart van de film vormt.
De film neemt je mee naar de donkerste hoeken van Brussel, allemaal heel mooi  in beeld gebracht, door cameraman Robbe Heyvaert, die eerder al d’Ardennen filmde.
De soundtrack is ijzersterk. Max Colombi van Oscar & The Wolf was de uitverkorene om de titelsong in te zingen. Het nummer is een cover van Amy Winehouse haar ‘Back To Black!’
‘Black’ is een sterke verfilming, die het verdient in de prijzen te vallen. De film kaapte reeds prijzen weg op het filmfestival in Toronto en Gent.

Trailer